Project Description

Biologische boerderij Korenblik ligt in de gemeente Warnsveld, op een “oude” kampgrond, dat wil zeggen een dikke laag zwarte, humusrijke grond. Het eeuwenlang opbrengen van heideplaggen door vorige bewoners heeft deze laag gevormd.

Tuinder Wim Schoemaker is in 1990/1991 met een ½ ha tuinbouw op het ouderlijk bedrijf begonnen. Rond 1996 is 5 ha grond + bedrijfsgebouwen overgenomen. Verder wordt er nog 6 ha. grond gepacht. De totale oppervlakte is nu 13,6 ha, waarvan 5 ha dient voor tuinbouw en de rest voor gras-/akkerland. Er worden diverse soorten groenten geteeld én als specialiteit aardbeien. Er worden ± 20 stuks vee gehouden.

Afzetkanalen zijn: huisverkoop, winkels in de omgeving, DistrEko en landelijk via de groothandel.

Door het vee en de potstalmest komen er boven de grond veel insecten en vogels op af. Ook brengt de mest in de grond een levendige boel teweeg. Allerlei bodemleven zorgt gezamenlijk voor een evenwichtig voedingsklimaat voor de gewassen.

Activiteiten

– Jaarlijks is er in juni de zelfplukzondag van aardbeien met daaromheen een markt en diverse activiteiten.
– Van februari tot november komt tweewekelijks een schoolklas van Vrije School “De IJssel” uit Zutphen een ochtend ‘meewerken’ op de boerderij. Op deze manier maken de kinderen het wel en wee mee van de planten en dieren in de verschillende seizoenen en leren ze spelenderwijs waar voedsel vandaan komt.
– In november is er een kruidenmarkt, voor iedereen die wat te ruilen verkopen of te laten zien heeft.

De activiteiten staan ook vermeld op de website.

Biologische boerderij Korenblik

Contactpersoon

Wim Schoemaker

Adres

Geesinkweg 13
7231 RE Warnsveld

Telefoon

0575-555488

Type bedrijf

Groenteteelt, aardbeien, vleesvee

Activiteiten

Productie, verkoop

Assortiment boerderijwinkel

Aardappelen, groenten, fruit, zuivel, vlees (diepvries)

Openingstijden

Vrijdag: 09.00-17.00
Zaterdag: 10.00-12.00