Gastboerderij De Zonnebloem

Gastboerderij De Zonnebloem 2017-06-09T20:29:21+00:00

Project Description

Op Gast- en zorgboerderij De Zonnebloem is altijd veel activiteit. Verschillende bedrijfjes hebben er hun ‘roots’. Zo is er een prachtige schaapskudde, paarden, een natuurcamping en er worden veel (bijzondere) groenten gekweekt en verhandeld. En er is ook rust! Op het landgoed, gelegen aan de Slingebeek, kan je rustig wandelen en genieten. Er is een tuin vol bijzondere groenten en kruiden waar je heerlijk kunt ontspannen.

Dagbesteding Plus project ‘de Buitenkans’

Voor mensen met een beperking of die tijdelijk wat rust nodig hebben, is er een dagbestedingsproject. Ze hebben al jaren ervaring met het verlenen van passende zorg voor heel veel verschillende mensen.
Ook voor kinderen is er volop plek.

Dieren

Er is kleinvee bestaande uit kippen, ganzen, eenden, geitjes, konijnen, hangbuikzwijntjes.
Bij Sunflower Stable zijn stalmogelijkheden voor paarden.
De tien paarden leven samen in de kudde. Het grootste deel van het jaar grazen ze op het landgoed. ’s Winters worden ze in de stal gevoerd en hebben ze uitloop in de paddoc. Ze worden regelmatig bereden door hun berijdsters en getraind in de aanliggende ‘paardenbak’ en longeerruimte. Daarnaast huisvest de Zonnebloem ook een tiental pony’s en twee ezels.

Recreatie

Voor Schoolwerkweken, Families, Vriendengroepen, Verenigingen, Teambuilding, Retraites, Wandel- en Fietsgroepen, Natuurliefhebbers, New Age Groepen, Entertainen, Festivals, zijn er accomodaties en er is een groepskampeerterrein.
Groepskampeerterrein het Zonneveld biedt ruimte aan groepen van 10 personen tot 200 personen. Het natuurterrein bestaat uit beschutte grote en kleine weiden, gelegen tussen heuvels met o.a. meerdere soorten vruchtbomen. Verder kunt u genieten van een natuurlijk begroeide weidepoel, knotwilgen, grote eiken en weids uitzicht op het landgoed. Het Zonneveld geeft de mogelijkheid gebruik te maken van een grote kampvuurplaats, een kleine kampvuurplaats, een veldkeuken en een speelveld.

Gastboerderij De Zonnebloem

Contactpersoon/-personen:

Gerhard te Voortwis

Adres:

De Slingeweg 14
7115 AG Winterswijk

Telefoon:

0543-563355

E-mail:

dezonnebloem@planet.nl

Website:

www.dezonnebloem.nl

Type bedrijf:

Akkerbouw, sierbloementeelt

Activiteiten:

Productie, educatie, recreatie (groepsaccom­modatie, natuurpad), zorgboerderij

Assortiment boerderijwinkel:

Aardappelen, groenten, kaas, zuivel, vlees

Openingstijden:

Ma en do: 15.00-17.00
En op telefonische afspraak.