Project Description

Biologische boerderij ‘De Wolfskuil’ is een afhaalpunt voor biologische groente- en fruitpakketten en ze verkopen aan huis biologische producten o.a.: Vleespakketten, honing, hooi en stro, diverse graansoorten en machines voor paardentractie. Boerderij De Wolfskuil ligt in De Steeg (vlakbij Dieren), op het landgoed Middachten. De akkerbouw bevindt zich op Midden Heuven rond het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, gemeente Rheden en op de Lappendeken bij de parkeerplaats van ‘De Carolina Hoeve’, vanaf De Steeg richting de Posbank.

Biologische landbouw

In de biologische landbouw werken ze waar nodig met paardentractie voor een betere bodemstructuur.
Ze verbouwen biologische granen: haver, tarwe, rogge, gerst, spelt en lupine.
Deze teelt is gedeeltelijk in samenwerking met Natuurmonumenten. Zo kan er een grote variatie aan gewassen worden geteeld, met een hoge landschappelijk toegevoegde waarde.

Paardenpension

Het biologische aspect van de bedrijfsvoering ziet u ook terug in de pensionstalling voor paarden.
Sinds mei 2015 voeren ze het keurmerk Paard en Welzijn.
Ze bieden stalling in een HIT-actief stal; een stal die ontwikkeld is op basis van de behoeften van het paard. Een paard is een kuddedier en van nature gewend om buiten te leven; de HIT-actief stal biedt paarden de mogelijkheid om een sociaal leven op te bouwen en te handhaven. Ook is het paard van nature bijna continue aan het eten. In de stallen van HIT- actief vindt u deze elementen terug. De dieren zorgen zelf voor voedselopname en wanneer ze naar binnen of naar buiten willen, kunnen zij dit uit eigen beweging doen.

Hereford koeien

Zo heeft men o.a. een pension-paardenstalling en zullen er trekpaardcursussen gegeven gaan worden. Verder is er een bijenstal, die beschikbaar is gesteld aan mensen om een bijenkast in te plaatsen.

Hereford koeien

Ook heeft men een kudde Hereford-koeien. Deze worden gehouden voor de vleesproductie. De dieren lopen het hele jaar door buiten. Het grootste deel van het jaar grazen ze op graslanden die onder een “beheersovereenkomst” vallen (met extra aandacht voor natuurwaarden). In de winter verblijven ze in een heidegebied van een 200 ha groot natuurterrein.

Zonnebloemen

Een andere specialiteit van De Wolfskuil is het telen van zonnebloemen. Deze worden de hele zomer door gesneden en aan de weg verkocht.

De Wolfskuil

Contactpersoon/-personen:

Bert Harmsen en Marga Bouwman

Adres:

Landgoed Middachten 7
6994 JC De Steeg

Telefoon:

0313-414328

Type bedrijf:

Akkerbouw, groenteteelt, vleesvee (Herefords)

Activiteiten:

Productie, pensionpaardenstalling, trekpaardcursussen.

Assortiment boerderijwinkel:

vleespakketten, honing, hooi, machines voor paardentractie

Openingstijden:

Ma en do: 15.00-17.00
En op telefonische afspraak.