Project Description

Vlakbij Vorden bevindt zich sinds 1984 de leef-/werkgemeenschap Urtica De Vijfsprong: een samengaan van zorginstelling Urtica en biologisch-dynamisch bedrijf De Vijfsprong. Er wordt behandeling en zorg geboden aan mensen met een psychiatrische problematiek en aan mensen met een verstandelijke handicap.

Koeien en kippen

De Vijfsprong is een gemengd bedrijf met verschillende productie-takken. Er is 84 ha grond voor weilanden en akkerbouw. Het gras van de weilanden dient als voer voor de veestapel van c.a. 40 melkkoeien met jongvee. Naast de koeien zijn er legkippen die in een mobiel kippenhok worden gehouden dat wordt verplaatst over de weilanden.

Granen voor koeien

Wat de akkerbouw betreft worden er deels granen verbouwd, waar krachtvoer voor de koeien van wordt gemalen in de eigen graanmolen. Hiernaast zijn aardappels en pompoenen belangrijke akkerbouw-producten.

Groenten

Voorts is er 1 ha. vollegrondstuinbouw en 1600 m² in de kas. In de kas kunnen in de zomer tomaten, komkommers en paprika’s verbouwd worden en in de rest van het jaar andere gewassen. Ook wordt er plantgoed opgekweekt.

Zuivel

De melk van de koeien wordt verwerkt in de eigen zuivelmakerij. Het belangrijkste product is de kwark; die is beroemd in heel Nederland. Verder wordt er acidophilus, yoghurt en kaas gemaakt. De producten van De Vijfsprong worden verkocht in de eigen winkel, via DistrEko en via de landelijke groothandels Odin en Vroegop.

Landschapsonderhoud

Op De Vijfsprong wordt ook veel zorg besteed aan erfbeplanting en landschapsonderhoud. Dit maakt het tot een bijzonder mooie plek en een echt volledig biologisch dynamisch bedrijf.

De Vijfsprong

Contactpersoon

Guus van Imhoff

Adres

Reeoordweg 2A
7251 JJ Vorden

Telefoon

06-10508252 (bedrijf)
0575-553459 (algemeen)

Type bedrijf

Groenteteelt, akkerbouw, zuivelmakerij

Activiteiten

Productie, verkoop, zorgboerderij

Assortiment boerderijwinkel

Aardappels, groenten, fruit, zuivel, vlees, brood, kruidenierswaren

Openingstijden

Di t/m za: 9:30-16:00