Project Description

Tussen de Oude IJssel en Montferland, dichtbij het dorp Wehl, ligt het biologisch tuinbouwbedrijf ‘ Klein Broekhuizen’. In dit gebied gaat de grond over van zware rivierklei, via zavel naar schrale zandgrond. Op deze zavelgrond ligt ‘Klein Broekhuizen’.

biologische groenten en aardappelen

In 1999 zijn Erik en Wilma, op dit van oorsprong typisch gemengd Achterhoeks veebedrijf, gestart met het telen van biologische groenten en aardappelen. In eerste instantie is alleen het huisperceel van 6 ha omgeschakeld, in 2003 is daar ongeveer 4,5 ha bij gekomen. In 2006 is alle grond bij het bedrijf biologisch, dit is dan ongeveer 13 ha. Hiervan is ongeveer 11 ha geschikt voor de verbouw van groentegewassen.

Op het bedrijf worden o.a. de volgende gewassen geteeld: aardappelen, prei, winterpeen, savooiekool, boerenkool, palmkool, koolraap, rode bieten, aardbeien, oranje pompoenen, venkel, en knolselderij.

Een deel van de producten gaat naar de groothandel, een ander deel komt terecht in boerderijwinkels, natuurvoedingswinkels en supermarkten, of wordt verkocht via de eigen boerderijwinkel. Ook worden wekelijks groentepakketten samengesteld die te bestellen via de website.

Fruit

Op het bedrijf is nog een kleine hoogstam fruitboomgaard aanwezig en vrij recent is de erfbeplanting rond het bedrijf aangepast en uitgebreid om een beter biologisch evenwicht te vormen met de omgeving. Sinds de omschakeling naar de biologische teelt is de variatie in vogels, insecten en planten aanmerkelijk toegenomen.

Lekkerste aardappelen en aardbeien

In 2012 werden we met de aardappelen uitgeroepen tot ‘held van de smaak‘ van de provincie Gelderland!
Op een proeverij met Willem en Drees met 20 aardbeirassen, werden de aardbeien van Klein Broekhuizen als lekkerste ervaren door de bezoekers.

Biologische tuinderij Klein Broekhuizen

Contactpersoon/-personen

Erik Smeenk en Wilma Kraaij

Adres

Bokkenstraat 4
7031 ED Wehl

Telefoon

0314-681468

Type bedrijf

Groenteteelt

Activiteiten

Productie, verkoop, groentepakketten

Assortiment boerderijwinkel

Aardappelen, groenten, fruit, zuivel, eieren

Openingstijden

Di t/m vr: 14.00-18.00
Za: 10.00-16.00 (van 10.00 tot 13.00 wordt u geholpen)