over-BPA-leden biologische boeren Achterhoek

De BPA is opgericht in 1996. Er zijn 15 biologische bedrijven lid. Door de leden wordt een breed assortiment aan biologische verswaren voortgebracht: aardappels, groenten, fruit, zuivel en vlees.

Waar staat BPA voor?

Het logo van de BPA stelt een kiempje voor, dat staat voor het initiatief dat de BPA destijds genomen heeft om als producenten zelf het heft in handen te nemen bij de afzet van de producten. Doel van de BPA is om de producten zoveel mogelijk in de omgeving af te zetten, zonder de tussenschakel van een groothandel. Met dit initiatief is een ‘kiem’ gelegd voor structurele ontwikkeling van de biologische landbouw in de Achterhoek.

Door BPA-producten te kopen ondersteunt u deze ontwikkeling. Zo kunt u tegelijkertijd genieten van heerlijke biologische producten én eraan bijdragen dat de ‘kiem’ alsmaar groter wordt!

aanbod biologische producten

BPA is Biologisch

Biologische producten zijn natuurlijke kwaliteitsproducten. Ze worden voortgebracht in harmonie met de omgeving en met aandacht van dierenwelzijn. Gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen is niet toegestaan. Ook wordt geen genetische modificatie toegepast. Bij de verwerking van de producten worden geen chemische middelen toegevoegd. De strenge regels voor de biologische landbouw zijn vastgelegd door de Europese overheid. Naleving ervan wordt in Nederland gecontroleerd door de onafhankelijke stichting SKAL.

BPA is Vers

Het motto van de Biologische Productenvereniging Achterhoek is: “Rechtstreeks van Land naar Klant”. Dit betekent dat met name de seizoensgroenten letterlijk dagvers aan u als klant verkocht kunnen worden. Een aantal van de aangesloten bedrijven hebben een boerderijwinkel. Hier kan het zelfs gebeuren dat producten van het eigen erf nog geen 5 minuten na de oogst al bij u in de tas zitten. Verder is in 2001 het regionale distributiebedrijf DistrEko van start gegaan. Via dit bedrijf kunnen BPA-bedrijven elkaars producten bestellen. Ook worden tal van andere afnemers in de regio beleverd. DistrEko zorgt voor een snelle distributie, zonder allerlei tussenschakels. Binnen een dag zijn de producten bij de afnemers. Zo heeft u op vele plekken in de regio keus uit een assortiment aan verse, biologische producten.

BPA is Regionaal geproduceerd

De producten van de BPA-bedrijven komen allemaal uit de regio. Dit betekent dat u door het kopen van deze producten rechtstreeks een bijdrage levert aan een duurzame ontwikkeling van de landbouw in de Achterhoek en directe omstreken. En daarmee aan behoud van milieu, natuur en landschap. Bovendien wordt door de korte lijnen het transport beperkt gehouden. Verder weet u waar de produkten vandaan komen, u kunt zelfs eens bij de bedrijven gaan rond kijken. Zo brengt het kopen van BPA-producten heel wat extra’s met zich mee!